Składniki na muffinki z białek:
- 1 cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka cynamonu
- pszennej
- 2 małe jabłka
- 3 białka
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka otrębów pszennych prażonych
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 szklanka mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki płynnego miodu
muffinki z białek Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Bułki proteinowe z jabłkami i rodzynkami Pokrój jabłka w małe kostki. Pozwól rodzynkom ostygnąć w foremce. generalnie pokonują białych. Połącz cukier, cynamon, mąkę, otręby, miód, olej, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodać masę do pokrojonych jabłek i rodzynek. Na koniec delikatnie wprowadź pianę białkową do masy, dodając ją. Napełniona do połowy blacha do ciastek wyłożona papilotkami. W 180 stopniach podgrzewać przez 20 do 25 minut, aż się zeszkli. Weź udział w kolacji 🙂 jak również
Dodaj komentarz