Przepis na Pączki bananowe z dziurką.

pączki bananowe – składniki:

  • 4 świeże dojrzałe,ale nie ściemniałe banany
  • szklanka ciepłego mleka
  • 4 łyżeczki cukru,
  • ręczniki papierowe do odsączania.
  • 7 dag.drożdży piekarskich,
  • tłuszcz roślinny do smażenia,
  • 300 g.mąki pszennej,
  • cukier puder do posypki,
  • 3 żółtka,
  • duży kieliszek rumu lub likieru amaretto,

pączki bananowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: owsianka z odżywką białkową

Pączki z otworem z bananów. W szklance ciepłego mleka rozgnieść cukier i drożdże. Przez piętnaście minut wspinaj się. Banany należy następnie umyć, pokroić w paski i przesiać do miski przez delikatne sito. Używając przesiewacza, odmierz mąkę bezpośrednio do większej miski. Następnie dodajemy spirytus, rum lub amaretto, roztrzepane banany, oddzielone od białek żółtka i szklankę. Ułóż mieszankę na desce do ciasta, aż zacznie odrywać się od twoich rąk. Daj im idealne przykrycie i umieść w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ponad godzinę. Przed zrobieniem pączków krótko podgrzać pokrojony w kostkę tłuszcz na patelni. Używając rąk, porwij ciasto na średnie kawałki, rozwałkuj je w dłoniach i sklej ze sobą dwa zamknięcia mieszanki, aby zrobić pączki z otworem. Łopatką wrzucić kilka kawałków na rozgrzany tłuszcz. Odwróć narybek dwoma widelcami, aby odsłonić drugą stronę. Na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym wyrzuć i odsącz tłuszcz. Następnie posyp pączki cukrem pudrem i ułóż je na półmisku lub półmisku. Zrób drugi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *