Przepis na Pączki bezglutenowe bezcukrowe, bez drożdży z piekarnika

Pączki, bardzo zdrowe, aromatyczne, łatwe w zrobieniu i uwierzcie bardzo smaczne.

pączki bezglutenowe – lista składników:

  • 2 łyżki śmietanki kokosowej
  • Nadzienie:
  • pół łyżeczki sody
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka soku z pomarańczy/mandarynki
  • pół startej marchewki i zmiksowaniu jej z 2 łyżkami śmietanki kokosowej z mleczka kokosowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kieliszek octu jabłkowego
  • 2 jajka
  • Polewa:
  • łyżka soku z pomarańczy
  • troche starej skórki z cytryny
  • szczypta soli
  • 300g mąki grycznej
  • starta skórka z cytryny
  • starte pół jabłka po czym wyciśnięcie z niego soku i zmiksowaniu z 2 łyżkami śmietanki kokosowej z mleczka kokosowego
  • 3,5 łyżki jogurtu naturalnego

pączki bezglutenowe Przygotowanie:

Zobacz także: miodowe ciasteczka

1. W jednej misce wymieszaj sól, pop i mąkę. 2. Rozbijamy dwa jajka i dodajemy je do drugiej miski razem z dwiema łyżkami oleju kokosowego, 3,5 łyżkami jogurtu naturalnego i szklanką wyciśniętego octu jabłkowego. Cytrynowy poncz jest oczywisty. Wszystko jest dobrze wymieszane. 3. Użyliśmy pojedynczej miski, aby połączyć wszystko w ciasto. Po kontrolowaniu pałkarza umieść go w misce i pozostaw w temperaturze pokojowej na dwadzieścia minut. 4. W osobnych miseczkach przygotowujemy w tym czasie nadzienie. 5. Wyrobić ciasto wielkości pączka (około 15). Upewnij się, że pączki mają około 0,4-0,5 centymetra grubości, zanim użyjesz szklanki do wycięcia kółek na nadzienie i natychmiast zwiniesz je w kulki. 6. Posmaruj każdego pączka białkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°F na 20 minut. 7. Wyjmij je, udekoruj wiórkami kokosowymi i cytryną i ciesz się smakiem — obiecuję, że będą pyszne!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *