Przepis na Pączki jabłkowe

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne racuszki, inspirowane smakami z dzieciństwa. Nie są to jednak klasyczne racuszki ( choć takie też znajdziecie na blogu!), a racuszki z dodatkiem jogurtu ( można zamienić na kefir ) i tartych jabłek z cynamonem. Bardzo delikatne, niesamowicie lekkie i puszyste.  Wspaniały pomysł zarówno na leniwe śniadanie jak i słodki obiad czy podwieczorek. Spróbujcie koniecznie! Wspaniale smakują z cukrem pudrem, kleksem śmietany albo np. polewą z mlecznej czekolady. Zarówno dzieci i dorośli będą zachwyceni!

pączki jabłkowe – lista składników:

  • * jabłko – 1 sztuka
  • * jogurt naturalny – 180 g
  • * cukier – 1 łyżka
  • * olej do smażenia
  • SKŁADNIKI:
  • * proszek do pieczenia  1 łyżeczka
  • * cynamon -1 łyżeczka
  • * mąka pszenna – 200 g

pączki jabłkowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Metoda gotowania: Jajka i jogurt są łączone. Aby uzyskać konsystencję przypominającą mus, zmiksuj jabłko, cynamon i cukier. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Za pomocą ręcznej trzepaczki dokładnie wszystko wymieszaj. Olej jest podgrzewany. W oleju dodaj małą łyżkę mieszanki. Pączki powinny być upieczone z różnych stron, aż się ładnie zarumienią. Za pomocą papierowego ręcznika zabijamy. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem. Weź udział w wybuchu!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *