pączki z dodatkiem ziemniaków – składniki:
- 0,5 kostki margaryny
- dodatkowo :
- 125 g obranych ziemniaków
- 0,5 szklanki ciepłego mleka
- cukier puder do obsypania pączków lub lukier.
- 50 g drożdży
- 1 słoik dowolnego dżemu ( u mnie swojski z malin
- 0,5 szklanki cukru kryształ ( szklanka pojemność 210 ml ),
- 3 jajka
- 3,5 szklanki mąki
- 1 łyżka octu,
- 1 litr oleju ( w zależności od wielkości garnka ).
pączki z dodatkiem ziemniaków Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
Pączki z ziemniaków i ciasta drożdżowego: Najpierw wymieszaj mąkę, łyżkę cukru, ciepłe mleko i drożdże. Aby rozpocząć pracę, całkowicie skonsoliduj to wszystko i przenieś w ciepłe miejsce. Drożdże rozszerzyły się u mnie w mniej niż dziesięć minut. Moje drożdże stały się cudownie również po zamrożeniu z lodówki na drugi dzień. Ekspansja ciepłego mleka jest najpilniejszą częścią; To nie mogło pochodzić prosto z chłodnicy. Dobre nowe drożdże powinny dobrze rosnąć.
Dodaj komentarz