Przepis na Pączki z dodatkiem ziemniaków

pączki z dodatkiem ziemniaków – składniki:

  • 0,5 kostki margaryny
  • dodatkowo :
  • 125 g obranych ziemniaków
  • 0,5 szklanki ciepłego mleka
  • cukier puder do obsypania pączków lub lukier.
  • 50 g drożdży
  • 1 słoik dowolnego dżemu ( u mnie swojski z malin
  • 0,5 szklanki cukru kryształ ( szklanka pojemność 210 ml ),
  • 3 jajka
  • 3,5 szklanki mąki
  • 1 łyżka octu,
  • 1 litr oleju ( w zależności od wielkości garnka ).

pączki z dodatkiem ziemniaków Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Pączki z ziemniaków i ciasta drożdżowego: Najpierw wymieszaj mąkę, łyżkę cukru, ciepłe mleko i drożdże. Aby rozpocząć pracę, całkowicie skonsoliduj to wszystko i przenieś w ciepłe miejsce. Drożdże rozszerzyły się u mnie w mniej niż dziesięć minut. Moje drożdże stały się cudownie również po zamrożeniu z lodówki na drugi dzień. Ekspansja ciepłego mleka jest najpilniejszą częścią; To nie mogło pochodzić prosto z chłodnicy. Dobre nowe drożdże powinny dobrze rosnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *