Przepis na Pączki z marmoladą.

Składniki na pączki z marmoladą:

  • pszennej
  • dowolna marmolada
  • 6 kostek smalcu
  • 10 dkg drożdży
  • 3 jajka
  • cukier puder do posypania
  • 1 kg mąki
  • olejek cytrynowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • ok. 0,6 litra mleka
  • 12,5 dkg masła
  • 1 żółtko

pączki z marmoladą Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Pączki z marmoladą w środku Cukier, drożdże, ciepłe mleko i trochę mąki mieszamy razem do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Spędź 20 minut na wyrastaniu w ciepłym miejscu. Po tym momencie zmiksuj odtwarzacz, dodając pozostałą mąkę, żółtko, odrobinę soli i trochę naturalnego balsamu. W końcu zintegrować zepsutą margarynę. Wzniesie się po czterdziestu minutach. Podczas oczekiwania roztop smalec w rondelku. Od tego momentu układaj pączki, izolując część gracza i zakrywając nią dżem. Powinny mieć możliwość wznoszenia się na tkaninie bez posypywania mąką, aż ich objętość zwiększy się o około 1/3. Po przykryciu i odsłonięciu pączków z jednej strony sprawdzamy, czy są upieczone i obsmażamy je z drugiej strony bez przykrycia. Po ostygnięciu posyp ciasto cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *