Przepis na Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone to wyśmienita, bardzo łatwa w przygotowaniu propozycja w sam raz dla wielbicieli pączków. Te mini pączki oprószone cukrem pudrem są smacznym smakołykiem nie tylko w karnawale, w zbliżający się tłusty czwartek będą strzałem w dziesiątkę.

pączki z mascarpone – lista składników:

  • cukier puder do posypania pączków
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 jajka

pączki z mascarpone Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Pączki wymagają, aby wszystkie ich składniki miały temperaturę pokojową. Zrób pojedynczą, kompletną mieszankę cukru pudru, jajek i serka mascarpone w misce. Masę serowo-jajeczną dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na porcje i smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron łyżką zanurzoną w oleju. Usmażone placki wyjmujemy otwartą łyżką i nadmiar tłuszczu przekładamy na papierowy ręcznik. Tak przygotowane pączki należy posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *