Przepis na Pączki z nadzieniem budyniowym

Pączki to słodki przysmak wymagający odrobiny cierpliwości. Jednak ich domowy smak i aromat w pełni wynagrodzi trud włożony w ich przygotowanie.

pączki z nadzieniem budyniowym – lista składników:

  • 2 Szklanki mleka
  • Składniki ciasta:
  • 5 żółtek
  • Łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • Ponadto: lukier do dekoracji
  • 3-4 Łyżki cukru
  • Łyżeczka cukru waniliowego
  • Pół opakowania drożdży piekarskich(50g)
  • Opakowanie budyniu waniliowego
  • Składniki farszu:
  • Tabliczka białej czekolady
  • 1 kg mąki pszennej
  • Mały kieliszek spirytusu
  • Jajko
  • 1 i 1/2 Szklanki mleka
  • Perełki kolorowe
  • mniejsza połowa kostki margaryny
  • 1/3 łyżeczki soli

pączki z nadzieniem budyniowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. 1. Do mieszanki drożdżowej dodać porcję szklanki mleka, kilka łyżek mąki i łyżkę cukru. Aby upewnić się, że roztwór podwoi swoją objętość, umieść go w ciepłym miejscu. Po rozpuszczeniu margaryny ostudzić. Następnie składniki na ciasto łączymy w misce i długo wyrabiamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Zakładając, że jest zbyt rzadki, dodaj więcej mąki. Mieszankę przykryć czymś, aby wyrosła. 2. 2. W międzyczasie zrobić farsz. Niesie szklankę mleka wypełnioną kawałkami czekolady, cukrem i ciągłym mieszaniem, aby powstała bańka. Dodaj mąkę i budyń w proszku do bulgoczącego mleka z pozostałym mlekiem. Z boku pozwól margarynie ostygnąć. 3. 3. Gdy ciasto pączkowe wyrośnie, odrywać małe kawałki masy, wyrównać i na środek nałożyć łyżkę schłodzonej masy budyniowej. Aby zrobić pączki, dokładnie zagnieść ciasto. Zostawić do wyrośnięcia, a następnie smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Twórz dobre projekty z lukrem i dodaj perły, aby się wyróżniały.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *