gofry orzechowe – składniki:
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 500 g twarożku
- 1 łyżeczka oleju
- (6 sztuk)
- masło
- 1/2 łyżeczki sody
- Do dekoracji:
- 1 łyżeczka słodzika
- 2 łyżeczki słodzika
- 1 szklanka mleka
- banany
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki masła
gofry orzechowe Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Pełnoziarniste gofry z bananem i orzeszkami ziemnymi Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę; ciasto powinno być gęste. Podgrzewaj ciasto w małych porcjach na gorącej gofrownicy przez 6 do 7 minut, w zależności od modelu. Każdemu należy pozwolić ostygnąć na siatce w czasie, aby stał się świeży. Dekoracja: Ubijaj twaróg na wysokich obrotach, aż dobrze połączy się z esencją i substancją słodzącą. Po użyciu przechowywać w lodówce. Twaróg, pokrojone banany i masło orzechowe podawane są z przygotowanymi goframi. Miłej uczty!
Dodaj komentarz