Częstujcie się muffinkami na zdrowie!
muffinki z masą makową – składniki:
- 1/3 szklanki cukru (może być ksylitol)
- 2 jajka
- szklanka masy makowej
- szklanka mąki pszennej (można zamienić też na pełnoziarnistą)
- pół szklanki oleju
- szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka mleka
muffinki z masą makową Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Połącz mąkę, proszek do pieczenia i cukier w jednej misce. Połącz jajka, olej i mleko w innej misce. Skonsoliduj mocowania w dwóch naczyniach, aż ciasto, które jest naprawdę gładkie, zostanie obramowane. Napełnij silikonowe foremki na muffiny 1 łyżką ciasta, 1 łyżką mieszanki makowej i 1 łyżką ciasta. Podgrzewać w 180 stopniach przez 25 minut.
Dodaj komentarz