Pieczona owsianka z bananami i czekoladowymi dropsami jest zdrowa, pożywna i wegańska. Idealna zamiast słodyczy, na śniadanie, jako snack do pracy
Składniki na pieczona owsianka z bananami:
- 1 łyżka żurawiny
- 3 łyżki czekoladowych dropsów( chipsy)
- 3 łyżeczki musu migdałowego
- 250 ml mleka roślinnego
- 2 łyżki daktyli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka lub 2 łyżki siemienia lnianego i 6 łyżek wody
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 300 g płatków owsianych
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki kakao
- szczypta soli
- 3 dojrzałe banany
- 3 łyżki oleju roślinnego
pieczona owsianka z bananami Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Dobrze zmiażdż dwa przygotowane banany. Trzeci banan posłuży jako dekoracja na wierzchu. Banany rozgnieść z mlekiem, ekstraktem waniliowym, miodem, musem migdałowym i jajkami. 2 Dodaj dwie łyżki roztopionego oleju kokosowego i trzy łyżki oleju roślinnego. Mieszać. Na koniec dodaj suche składniki: składniki to posiekane daktyle, orzechy, płatki owsiane, kakao, cynamon, proszek do pieczenia, szczypta soli i żurawina. Za pomocą szpatułki krótko wymieszać. 3 forma do pieczenia o wymiarach 15 x 23 cm; posmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Przenieś mieszaninę do formy. Wierzch udekoruj plasterkami banana. Krople czekolady dodaje się lekko wciskając je w masę. 4 Przygotuj w nagrzanym piekarniku do 180 na 35-40 minut. W zależności od pieca. lub do momentu, aż zapiekanka pięknie się zarumieni i przestanie być miękka. Pokroić na batoniki, a następnie pozwolić im ostygnąć przez jakiś czas w piecu.
Dodaj komentarz