Przepis na Pierniczkowe babeczki

pierniczkowe babeczki – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki mielonych migdałów
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki przyprawa do piernika
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka świeżego, startego imbiru

pierniczkowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Aromaty i jeden z suchych składników, takich jak mąka, mielone migdały, proszek do pieczenia lub soda oczyszczona są łączone, aby zrobić piernikowe babeczki. Wymieszaj ubite jajko, mleko i roztopione masło w osobnej misce. Mokre i suche składniki łączymy ze świeżym imbirem i opłukanymi rodzynkami. Użyj łyżki, aby skonsolidować to wszystko bez robienia pęczków. Naczynie na herbatniki powinno zawierać papierowe kubki. Napełnij każdą wkładkę do babeczek do dwóch trzecich pojemności. Podgrzewać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *