pierniczkowe babeczki – składniki:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki mielonych migdałów
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki przyprawa do piernika
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 100 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki imbiru
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka świeżego, startego imbiru
pierniczkowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Aromaty i jeden z suchych składników, takich jak mąka, mielone migdały, proszek do pieczenia lub soda oczyszczona są łączone, aby zrobić piernikowe babeczki. Wymieszaj ubite jajko, mleko i roztopione masło w osobnej misce. Mokre i suche składniki łączymy ze świeżym imbirem i opłukanymi rodzynkami. Użyj łyżki, aby skonsolidować to wszystko bez robienia pęczków. Naczynie na herbatniki powinno zawierać papierowe kubki. Napełnij każdą wkładkę do babeczek do dwóch trzecich pojemności. Podgrzewać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Dodaj komentarz