Przepis na Półkruche ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Przepyszne ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą, które robi się bardzo szybko i smakują nie tylko dzieciom.

kruche ciasteczka z masłem orzechowym – składniki:

  • Pastylki czekoladowe lub kilka kostek czekolady pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 160 g mąki pszennej typ 450
  • 120 g masła zimnego
  • 100 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 8 łyżek mleka
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 50 g masła orzechowego w proszku lub tradycyjnego (wtedy nie dodaje się mleka)

kruche ciasteczka z masłem orzechowym Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Do uzyskania konsystencji piasku, w misce połącz suche składniki z masłem. 2. Zbierz dodatkowe okrawki, z wyjątkiem kawałków czekolady, w gładką tasiemkę. Będzie niesamowicie szorstki i gruby. 3. Nakładając łyżką masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dodaj kilka kawałków czekolady do każdego smakołyku. 4. Przysmaki należy podgrzewać przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na górze i na dole. Po upieczeniu ostudzić na kratce z drutu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *