Przepis na Przepis na muffinki

Kolorowe muffinki są bardzo zabawne, myślę, że sprawdzą się na wszelkiego rodzaju kinder balach, ale i dorosłych potrafią rozbawić. Żeby nie było nudno, tym razem
kolorowe
muffinki
. Ja użyłam do barwienia spożywczych barwników, ale można je zastąpić sokami czy galaretkami. Ważne, żeby było kolorowo.
Kolorowe muffinki
są bardzo zabawne, myślę, że sprawdzą się na wszelkiego rodzaju kinder balach, ale i dorosłych potrafią rozbawić. Przepis na muffinki jabłkowe możesz modyfikować pod względem swoich potrzeb oraz diet. Swoje zrobiłam bardziej żółte, a nawet lekko pomarańczowe, chyba nawet przesadziłam z tym pomarańczowym kolorem… ale były bardzo smaczne 🙂 Jeśli macie ochotę na muffinki, to na wiosnę polecam Wam właśnie takie muffinki kurczaczki . Przekonaj się sam, że przepis na muffinki z Thermomixa jest naprawdę łatwy. Przepis na muffinki bez mleka to wspaniała opcja na stworzenie prostych babeczek o doskonałym smaku. Muffinki z mąki kokosowej to doskonały wybór dla wszystkich miłośników kokosowych słodkości. Są smaczne, proste, a przy okazji ciekawe. Ich przygotowanie jest szybkie. To przepis na naprawdę fantastyczny deser, który nie tylko doskonale smakuje, ale również jest zdrowe i dostarcza sporo błonnika. Nie zawiera też glutenu. Sprawdzi się idealnie jako szybki i prosty przepis, może być częścią diety redukcyjnej.
Przepis na muffinki z mąki kokosowej to wybór dla miłośników przepisów ciekawych, a także osób kochających nowoczesną kuchnię. Zwykle bezglutenowe ciasta są bardzo skomplikowane i trzeba do nich używać mnóstwa różnych mąk. To dlatego, że gluten, który znajduje się w klasycznych mąkach, wpływa na konsystencję ciasta i zapobiega rozpadaniu. W mąkach bezglutenowych tego białka brak, przez co nie są one aż tak dobre do wypieków. Jednak da się stworzyć odpowiednią mieszankę, dzięki której powstanie proste zupełnie bezglutenowe ciasto. I takie właśnie jest ciasto z mąki kokosowej. Świetnie odnajduje się ono właśnie w babeczkach, choć można z nich zrobić także klasyczne ciasto. Jednak to właśnie muffinki kradną serca ze względu na swój smak i cudowny wygląd. Te babeczki będą idealnym pomysłem na wszelkie imprezy czy przyjęcia, a także jako słodka przekąska do kawy. Można je ze sobą zabrać do pracy czy szkoły, gdyż całość nie kruszy się i jest bardzo zwarta. W wersji bardziej fit można zastąpić cukier słodzikiem.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z mąki kokosowej, by były w pełni bezglutenowe, ale również pyszne i na pewno się udały, to ten prosty przepis będzie doskonałym wyborem. Ta receptura daje szansę na przygotowanie takiego deseru w prosty sposób, bez konieczności stosowania wielu mąk, czy skomplikowanych mieszanek i dodatków, które zwykle są drogie i słabo dostępne. Z tym przepisem można stworzyć ciasto na bazie kilku składników, które da się znaleźć w każdym większym sklepie i domowej spiżarni. Do jego wykonania nie trzeba też specjalnych sprzętów. Wystarczy piekarnik i mikser, by stworzyć naprawdę wspaniały wypiek. Powstają z niego babeczki smaczne, a przy okazji dobre dla zdrowia. To deser, który sprawdzi się nawet przy alergii na gluten, czy jego nietolerancji.

Składniki na na muffinki:

  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 kostka masła
  • 5 łyżek rumu
  • 10 dag mielonych migdałów
  • bakalie do dekoracji
  • sól
  • 5 dag rodzynek
  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 8 łyżek cukru

na muffinki Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Rodzynki wchodzą do jednego rumu. Połącz cukier, sól i masło w misce. Dodaje się po jednym jajku. Mąkę, migdały i proszek do pieczenia należy przesiać do masy. Dodać rodzynki i dokładnie wymieszać. 2 Napełnij foremki mieszanką, aż będą wypełnione w 66%. W piekarniku o temperaturze 175°C podgrzewaj smakołyki przez 20 do 25 minut. Ostudź, a następnie udekoruj suszonymi naturalnymi produktami i posiekanymi orzechami. 3: Posmaruj smakołyki skromną warstwą płynnego miodu, aby orzechy i suszone produkty naturalne lepiej przylegały do bułek. 4 za około 50 minut Twoje Królestwo


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *