Przepis na Puszyste gofry z musem jabłkowym

Składniki na gofry z musem jabłkowym:

  • 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonej margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 3/4 szklanki mleka
  • Na mus: 4-5 słodkich jabłek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • Na gofry: 2 jajka

gofry z musem jabłkowym Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

Wafle: Kruche wafle z purée z naturalnego produktu Użyj blendera lub ubijaka, aby połączyć wszystkie okrawki. Do ciasta można dodać pół opakowania cukru waniliowego. Nasmaruj gofrownicę masłem przed jej rozgrzaniem. Każdy wafelek należy piec przez 5-7 minut, raz obracając, aż będzie złocisty. Mus z jabłek: Umyj jabłka, obierz je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Aby zapobiec wypadaniu zmielonych jabłek, zalać je sokiem z cytryny w garnku. Dodając cukier, gotuj, aż zamieni się w mus. Nałóż mus na podgrzane gofry przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *