Przepis na puszyste naleśniki amerykańskie

Składniki na naleśniki amerykańskie:

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia i szczypta soli
  • 75g rozpuszczonego przechłodzonego masła
  • 1/3szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pszennej

naleśniki amerykańskie Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Ubij jajka, cukier i mleko, aby zrobić pierzaste amerykańskie ciepłe bułeczki. Od tego momentu dodaj różne mocowania i pozostaw na dziesięć minut. Zakładając, że odtwarzacz jest zbyt gęsty, dodaj mleko lub wodę, aby go rozrzedzić. W konsystencji powinien przypominać gęstą śmietanę. Na beztłuszczowej patelni teflonowej nagrzanej do niskiej temperatury smażymy z obu stron.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *