Przepis na Pyszne chrupiące i lekkie gofry najlepszy przepis

Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.

lekkie gofry – składniki:

  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

lekkie gofry Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: chińskie ciasteczka

Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie oddziel białka i żółtka. Cukier, mleko i olej łączymy z żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do mokrych składników dodać mąkę i szybko wymieszać. Delikatnie wmieszaj do masy ubite na sztywno białka. Podczas gdy gofrownica jest dobrze rozgrzana, ciasto powinno odpocząć przez kilka minut. Włóż biszkopt do gofrownicy i podgrzewaj, aż będzie wspaniały i jędrny (około 2-3 minuty). Podawać z bitą śmietaną i okazjonalnie naturalnym produktem lub posypane cukrem pudrem. Weź udział w swoim posiłku! Wskazówka: Gofry dobrze rosną, ponieważ białka są dokładnie ubite i delikatnie wymieszane z pozostałymi składnikami. Jesteśmy niezdecydowani!!!!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *