sernikowe muffinki – lista składników:
- 2 łyżki budyniu śmietankowego
- 1/3 szklanki cukru
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 50 gram masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 gram tłustego twarogu
sernikowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Babeczki z sernikiem w środku Wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Połącz jedno ugotowane jajko i pół szklanki mleka, aby stopić masło. Dodaj suche mocowania do mokrych mocowań, kontynuując mieszanie. Za pomocą widelca rozdrobnij ser, a następnie stopniowo dodawaj do mieszanki dwie czubate łyżki budyniu śmietankowego i ser. Po dokładnym wymieszaniu mieszaniny wlej ją na patelnię do ciastek z około 16 małymi papierowymi kubeczkami i papierowymi kubkami. Pieczemy około kwadransa w nagrzanym piekarniku. Przechowujemy bułki w lodówce po ostygnięciu, ponieważ zawierają twarożek cheddar.
Dodaj komentarz