Przepis na Śniadaniowe babeczki jajeczne

Babeczki z kajmakiem to pyszny deser, który świetnie sprawdzi się również dla dzieci. Babeczki są bardzo słodkie, smaczne, a przy okazji niezwykle puszyste. Sprawdzą się świetnie na wszelkiego rodzaju uroczystości. Pięknie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. To najlepsze rozwiązanie na przyjęcia dla dzieci.
Przepis na babeczki z kajmakiem pozwala na przygotowanie wyjątkowych słodkości, obok których ciężko jest przejść obojętnie. Zachwycają formą i smakiem. Wspaniale sprawdzają się jako propozycja na drugie śniadanie, czy szybki deser do zabrania ze sobą. Nie są klejące, nie mają kremu, dlatego wspaniale sprawdzą się do zabierania ze sobą w lunch boksie. Na pewno przypadną do gustu wszystkim miłośnikom prostych deserów. Do ich przygotowania używa się tylko kilku składników. Głównym jest oczywiście masa kajmakowa. Najlepiej i najłatwiej użyć gotowej wersji, która dostępna jest w większości sklepów. To naprawdę ułatwia pracę i sprawia, że cały przepis jest jeszcze prostszy i szybszy. Jednak można również przygotować kajmak samodzielnie w swoim własnym domu. Przyda się do tego puszka mleka skondensowanego. Należy je gotować w dużym garnku, stale zamknięte, przez około 4 godziny. Dzięki temu powstanie przepyszny i naprawdę smaczny krem. Jednak również masa kajmakowa z puszki jest w pełni bezpieczna. Zwykle nie ma w niej zbyt dużo konserwantów.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić babeczki z kajmakiem, by były niezwykle smaczne, ten przepis będzie doskonałą inspiracją. Naprawdę, nie potrzeba wiele, by stworzyć pyszny i lekki deser. Cała procedura jest tak prosta, że spokojnie można je przygotować razem z dziećmi, które na pewno będą z tego powodu niezwykle szczęśliwe. Do babeczek dobrze jest wybrać odpowiednią mąkę. Najlepiej sprawdzi się pszenna o niskim typie, idealnie wybrać typ 450 czy 500. Oczywiście można też babeczki zrobić na bazie mąk bezglutenowych, jednak w tym wypadku najlepiej użyć gotowej mieszanki mąk, dostępnej w sklepach. To dobre rozwiązanie, gdyż ma się pewność, że babeczki nie będą się rozpadać. Te pyszne słodkości na pewno zasmakują miłośnikom karmelu. A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie
babeczki z kajmakiem
. Są słodkie w środku, z lekką, orzeźwiającą nutą dżemu, i kruche na zewnątrz. A do tego orzeszek. Takie babeczki często kupowaliśmy w cukierni, a przecież tak szybko można zrobić je samemu.
Kiedy ostatnio robiłam
babeczki z budyniem
, kilka postanowiłam zrobić pustych, tak, by nadziać je obłędnie słodkim nadzieniem. Jak dla mnie są idealne, słodycz masy krówkowej
perfekcyjnie
współgra z kruchym ciastem i babeczki nie są mdłe – są bardzo, bardzo dobre. To też zasługa dżemu, który jest pod słodką warstwą. Mniam.
Jeśli macie w domu masę krówkową albo słodkie mleko skondensowane, to zachęcam Was do zrobienia małych
babeczek z kajmakiem
, są idealne do herbatki. Smacznego. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić babeczki z kajmakiem, by były niezwykle smaczne, ten przepis będzie doskonałą inspiracją. Babeczki z kajmakiem to pyszny deser, który świetnie sprawdzi się również dla dzieci. A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie babeczki z kajmakiem . Przepis na babeczki z kajmakiem pozwala na przygotowanie wyjątkowych słodkości, obok których ciężko jest przejść obojętnie. Proponuję pyszne i sycące babeczki jajeczne z grillowaną cukinią, pieczarkami, szalotką, i mixem serów.

Składniki na babeczki jajeczne:

  • kilka liści świeżej bazylii
  • pszennej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 młoda nieduża cukinia
  • sól
  • 2 łyżki mąki
  • 10 dag szynki
  • 3 jajka

babeczki jajeczne Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Śniadaniowe bułki jajeczne Pokrój umytą cukinię w kształty, które są tylko umiarkowanie mocne. Smażymy na oleju z solą i pieprzem do smaku do miękkości. Z mąką, mlekiem i pozostałymi składnikami ubij jajka. Jajka posyp startym serem. Szynkę należy pokroić w kostkę lub paski. Oddziel bazylię. Dodać do masy jajecznej. Piecz w temperaturze 200 stopni Fahrenheita w foremkach na herbatniki przez około 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *