Gofry bubble to gofry o strukturze bąbelków, zwinięte w rożek, z pewnością zachwycą Waszych gości i będą hitem domowego stołu. Chrupiące, lekkie gofry z nutą szpinaku, białym kozim serem i aromatycznym łososiem to świetny pomysł na wspólne śniadanie w gronie najbliższych.
Składniki na gofry bubble:
- sól
- garść świeżego posiekanego koperku
- garść świeżego szpinaku
- 3 jajka
- 200g kremowego sera koziego
- pieprz
- Gofry szpinakowe:
- 100g szpinaku rozdrobnionego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka plasterków zielonego ogórka
- 4 rzodkiewki
- Dodatkowo:
- 240g wędzonego łososia
- 50ml mleka
- 130g mąki pszennej
- olej do wysmarowania gofrownicy
gofry bubble Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. Dodając szczyptę soli, ubij białka na sztywną pianę. Za pomocą blendera zmiksuj białka, mleko, mąkę w proszku i szpinak, który został rozgnieciony z dużą ilością wody na jednolitą masę. Następnie w tym momencie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Naoliwić gofrownicę, wlać do niej przygotowane wcześniej ciasto w grupach i podgrzewać przez 5 do 6 minut (w zależności od mocy gofrownicy). Na metalowej kratce gotowe gofry ze szpinakiem lekko studzą. 3. Każdy gofr należy złożyć w rożek, posypać kozim serem, ułożyć z koperkiem, łososiem, ogórkiem i liśćmi szpinaku, a następnie zwinąć.
Dodaj komentarz