Przepis na Szpinakowe naleśniki z kurczakiem

Świeży szpinak, pierś z kurczaka a do tego sos porowy…

szpinakowe naleśniki – lista składników:

  • 300 ml mleka
  • duża garść świeżego szpinaku
  • Ciasto na naleśniki:
  • 200 ml śmietany 12%
  • 200 gram mąki orkiszowej jasnej
  • szczypta soli
  • Sól i pieprz
  • gorczyca biała
  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 por
  • odrobina oliwy
  • 60 gram tartego sera żółtego
  • Dodatkowo:
  • Sos porowy:

szpinakowe naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. W przypadku hotcake hittera połącz wszystkie składniki. 2. Po pokrojeniu kurczaka usmaż go na łyżce oleju. 3. Jeden por przekrojony na pół. Dodaj nasiona gorczycy i pora do 1 łyżki oliwy z oliwek w pojemniku. Mieszaj przez 2 do 3 minut. Przed dodaniem śmietany danie posolić i popieprzyć. Po podgrzaniu do wrzenia gotować przez pięć minut. 4. Flapjacks palą się na gorąco. Na talerzu teflonowym przygotowałam bez rozszerzania się tłuszczu.) Posmarować niewielką ilością sosu porowego jedną czwartą placka zaraz po przewróceniu, a następnie dodać kurczaka i cheddar. Sosem polać zwinięte naleśniki. 5. CIESZ SIĘ


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *