Przepis na Szybkie chrupiące gofry

Składniki na szybkie chrupiące gofry:

  • 1/4 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • pszennej
  • 0,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka białego cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki

szybkie chrupiące gofry Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Fast New Waffles Do miski dodaj olej, jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i waniliowy oraz szczyptę soli. Ubij wanilię. Całość zmiksuj trzepaczką lub blenderem (ja użyłam trzepaczki), aby rozbić zaczepy skutkujące umieszczeniem wszystkich skrawków w misce. Rozgrzej gofrownicę. Zamknij gorącą gofrownicę, dodaj chochelkę jeszcze szorstkiej mieszanki i miej pewność, że gofry będą przypalone przed podaniem. W zależności od upodobań możesz sprawić, że gofry będą bardziej smażone, chrupiące lub mniej smażone, miękkie. Ja też je wcześniej ułożyłam, bo wolę, żeby były twarde.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *