Składniki na szybkie chrupiące gofry:
- 1/4 szklanki oleju
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- pszennej
- 0,5 łyżki proszku do pieczenia
- 1 łyżka białego cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
szybkie chrupiące gofry Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Fast New Waffles Do miski dodaj olej, jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i waniliowy oraz szczyptę soli. Ubij wanilię. Całość zmiksuj trzepaczką lub blenderem (ja użyłam trzepaczki), aby rozbić zaczepy skutkujące umieszczeniem wszystkich skrawków w misce. Rozgrzej gofrownicę. Zamknij gorącą gofrownicę, dodaj chochelkę jeszcze szorstkiej mieszanki i miej pewność, że gofry będą przypalone przed podaniem. W zależności od upodobań możesz sprawić, że gofry będą bardziej smażone, chrupiące lub mniej smażone, miękkie. Ja też je wcześniej ułożyłam, bo wolę, żeby były twarde.
Dodaj komentarz