szybkie kruche ciasteczka – składniki:
- jajka
- mąka
- sól
- masło
- cukier puder 50 g
- pszenna
szybkie kruche ciasteczka Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Szybkie kruche smakołyki Najpierw przygotowujemy mieszankę kruchą na promienne smakołyki, w tym celu przesiewamy mąkę na sito, wysypujemy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól, smarujemy, a właściwie spieniamy jajka i zagniatamy na jednolitą masę , otocz kolejnego gracza folią aluminiową schłodzoną w lodówce przez około 2 godziny. Przenieś ciasto na stolnicę, uformuj je foremkami do ciasta i połóż na blasze do pieczenia, która została niedawno nasmarowana tłuszczem po wyjęciu z lodówki. Gotowe ciasteczka piecz przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Ciasteczka można po upieczeniu posypać cukrem pudrem, lukrem, polewą czekoladową lub jednym i drugim.
Dodaj komentarz