Składniki na muffinki z kruszonką:
- Kruszonka:
- czekolady
- 60 g białej
- 3 czubate łyżeczki cukru.
- 2 szkl. mąki
- 20 g masła lub margaryny
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 szkl. mleka
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1/2 szkl cukru,
- 1/2 szkl. oleju,
- 100 g migdałów
- pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 szkl. truskawek
- Składniki:
- 2 jajka
muffinki z kruszonką Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Kruszonka truskawkowa na herbatnikach Za pomocą blendera zmiksuj jajka, mleko i olej. Przepuść mąkę, sodę oczyszczoną, sól i proszek do pieczenia przez filtr. Dokładnie wymieszaj, aby wyeliminować grudki przed dodaniem do masy jajecznej. Po rozłupaniu czekolady dodaj ją do odtwarzacza. Na koniec uwzględnij umyte, pokrojone w kostkę i pozbawione szypułek owoce. Hitter może być używany do napełniania kubków na herbatniki do 3/4 wysokości. 2. Migdały odstawić na 15 minut i spalić w bulgoczącej wodzie. Następnie zdejmij go i użyj blendera, aby go przetworzyć. Aby zrobić okruchy, połącz cukier i masło. Zastosuj rozkład do rolek. Podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz