Przepis na Twarogowe babeczki z makiem i rodzynkami

Smaczne, idealne do porannej kawy.

twarogowe babeczki – lista składników:

  • 100 g cukru
  • 50 g masła pokojowej temp.
  • Krem:
  • 100 g cukru
  • 2 szt. jajka
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 100 g rodzynki
  • 2 łyżki maku
  • 2 łyżki śmietany
  • 200 g śmietany kremówki 36 %
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • 250 g twaróg
  • szczypta soli
  • 150 g mąki
  • 200 g ser mascarpone

twarogowe babeczki Jak zrobić

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste. W misce połącz mak, masło o temperaturze pokojowej, twaróg i kwaśną śmietanę. Za pomocą miksera ubij ubite jajka, aż będą puszyste. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj wszystko. Pod koniec dodajemy rodzynki, ostatnio spożywane ciepłą wodę, łączymy z masą. 2. Masę przełożyć do formy na bułki. Piec przez około 30 minut. 3. Serek mascarpone i sok z cytryny dodajemy do ubitej śmietany w temperaturze 180 stopni C cały czas mieszając. Użyj kremu, aby wykończyć babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *