walentynkowe babeczki – lista składników:
- posypki
- czekoladowe serduszka
- serek mascarpone
- śmietana
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- barwnik czerwony
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka
- lukier plastyczny
- 2 łyżki kakao
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- ok.1/2 szklanki cukru
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- cukier puder
- truskawki
walentynkowe babeczki Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Babeczki na Walentynki: Połącz cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną w jednej misce. W drugiej całkowicie zbierz suche okrawki razem z mlekiem, jajkami i olejem. Złóż mieszankę na dwie połówki i dodaj kakao do jednej, aby uzyskać dwa odcienie babeczek. włożyć ciasto do formy wyłożonej papierowymi kubeczkami, piec przez 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubiłam z mascarpone, cukrem pudrem i czerwonym cieniowaniem spożywczym na krem różowy. Pozostałe babeczki zostały ozdobione elementami przygotowanymi z lukrem plastycznym.
Dodaj komentarz