babeczki z niespodzianką – składniki:
- 50 g czekolady mlecznej
- białej
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 250 ml śmietany
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- czerwony barwnik
- 50 g czekolady
- dżem truskawkowy (z kawałkami owoców)
babeczki z niespodzianką Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: babeczki z gruszka
Czekoladowe babeczki z niespodzianką na Walentynki Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao do jednej miski i wymieszaj z cukrem. Wymieszaj olej, mleko i jajka w innej misce. Następnie połącz to wszystko w dwóch naczyniach przed dodaniem posiekanej czekolady. Po wyłożeniu foremek na muffinki papierowymi papilotkami, dodać łyżeczkę dżemu i porcję ciasta. Przygotuj się na około 20 minut. schłodzić w temperaturze 180°C. Śmietanę i ser dokładnie wymieszać na gładką masę, dodając cukier puder i kilka kropel barwnika spożywczego. Do biszkoptów dodać śmietankę instant i posypać cukrem pudrem. Miłej uczty.
Dodaj komentarz