Przepis na Wegańskie muffinki

Delikatne, cynamonowe muffinki. Kasza jaglana daje uczucie sytości, lecz warto zjeść je raczej na deser, niż obiad 🙂

wegańskie muffinki – składniki:

  • odżywka białkowa
  • 50 g
  • 15 g
  • kakao
  • 3 łyżka
  • 1 łyżeczka
  • ksylitol
  • kasza jaglana
  • daktyle
  • mąka kokosowa
  • 1 szklanka

wegańskie muffinki Jak zrobić:

Zobacz także: dyniowa owsianka

Kaszę jaglaną należy ugotować do miękkości, po czym dodać daktyle wcześniej namoczone we wrzątku. Kakao, cynamon, kasze, ksylitol i daktyle ogólnie zmiksować. Na koniec dokładnie wymieszać mąkę kokosową. W piekarniku nastawionym na 180 stopni piec przez trzydzieści minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *