Przepis na Wielkanocne muffinki

Proste i bardzo smaczne czekoladowe muffinki z kremem i morelami. Smakuja nie tylko na Wielkanoc.

wielkanocne muffinki – lista składników:

  • KREM:
  • 85 ml oleju
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g kakao do pieczenia
  • 150 ml śmietany
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • 12 połówek moreli
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki śmietan-fix
  • 240 g wody
  • 150 g cukru trzcinowego

wielkanocne muffinki Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

1 Wszystkie składniki kremu ubij w misce, aż będą sztywne. W plastikowym worku przechowuj mieszankę w lodówce. Czekoladę posiekać, dodać składniki na ciasto i dokładnie wymieszać. W nagrzanym brojlerze opróżnij biszkopt w kształcie herbatnika i podgrzewaj przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Chłodno później. 2 Nałóż krem na babeczki rogiem torebki. Użyj papierowego ręcznika do osuszenia kawałków moreli i rozłóż je na kremie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *