Przepis na Włoskie babeczki makaronowe z pesto z rukoli

Składniki na babeczki makaronowe:

  • 1 łyżeczka zalewy z kapary
  • czarny
  • 100 g groszku Hortex,
  • 10 zielonych oliwek
  • sól
  • 1 łyżeczka kapary
  • oliwek
  • pesto:
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki startego sera
  • 2 garście rukoli,
  • 6 czarnych oliwek
  • świeży tymianek,
  • 6 łyżek sera
  • ½ papryczki chili,
  • 6 dużych plastrów salami,
  • 2 łyżki orzeszków piniowych,
  • 1 jajo,
  • 100 g makaronu,
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • pieprz

babeczki makaronowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Włoskie herbatniki z makaronem nadziewane pesto z rukoli Zmiksuj oliwki, rukolę i orzeszki piniowe w blenderze na gładką masę. Wymieszaj jeszcze raz przed dodaniem 50 mililitrów oleju i sera. Po ugotowaniu makaronu al dente w lekko osolonej wodzie groszek należy dodać po 30 sekundach. odcedzić i ostudzić (groszek powinien się tylko palić). Wyłóż foremki na herbatniki salami i połącz jajko z pieprzem, śmietaną i drobno pokrojoną papryką z fasoli. Połącz pokrojone oliwki z jajkiem za pomocą trzepaczki. Połącz makaron i groszek z jajkiem. Formy powinny być pełne tego makaronu. Każda babeczka makaronowa powinna być posypana roztopionym serem camembert. Pieczemy babeczki w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Babeczki podawaj z pesto z rukoli.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *