Przepis na Włoskie pączki z kremem budyniowym

włoskie pączki – składniki:

  • 6 żółtek,
  • skórka starta z cytryny
  • 20g świeżych drożdży
  • pszennej
  • 275 g mąki
  • 450ml mleka
  • pszennej
  • 100g cukru,
  • 125ml mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40g mąki
  • Ciasto
  • 275g mąki
  • 70g cukru,
  • 100g stopionej margaryny
  • cukier waniliowy.
  • 3 jajka
  • 125ml wody,
  • Krem
  • łyżka esencji waniliowej,

włoskie pączki Jak zrobić:

Zobacz również: ciasteczka gryczane

Włoskie pączki z kremem budyniowym: Należy dodać drożdże dyniowe, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru i letnie mleko. Po dokładnym wymieszaniu odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Po przefiltrowaniu dwóch rodzajów mąki dodać nadmiar cukru, sól, wodę, rozpuszczoną letnią margarynę, masę waniliową, jajka i zing cytrynowy. Mieszać. Po dodaniu wyrośniętego zaczynu masę należy ugniatać przez około dziesięć minut, w razie potrzeby dodając dodatkową mąkę. Przykryj tkaniną i pozwól sobie wznosić się przez półtorej godziny. Następnie zwiń w gr. 1 cm i zataczaj koła szklanką. Odłóż na bok, podczas gdy kółka rosną. Za pomocą frytownicy smażymy z obu stron na złoty kolor w oleju o temperaturze 180 stopni. Następnie odrzuć nadmiar tłuszczu. Ochłodź to. 2. Śmietanka: Mleko w kieszeni powietrznej. W pozostałym mleku dokładnie wymieszaj mąkę, cukier i żółtka. Wlać mieszaninę do bulgoczącego mleka. Ciągle mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Fajny. Nadzienie należy włożyć do zimnych pączków. Podawać przykryte lub posypane cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *