muffinki z marchewką – składniki:
- jajko
- czerwona papryka
- sól
- proszek do pieczenia 1 płaska łyżka,
- mąka
- marchewka starta na tarce 1 szklanka,
- mleko
- masło
- pieprz
muffinki z marchewką Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
Marchewka i czerwona papryka w suchych ciastkach. Mieszanka mąki, proszku do pieczenia, cukru i soli może skorzystać ze szczypty pieprzu. W drugiej misce połącz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, startą marchewkę z grubymi oczkami, stopione i ostudzone masło oraz jajko. Całkowicie zmiksuj dwa mocowania. Wyłóż papierowe foremki na muffiny ciastem i napełnij je do 2/3 wysokości. Włóż do nagrzanego grilla 190 – 200 stopni. Pieczemy około dwóch godzin. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodaj komentarz