Przepis na Zapiekana owsianka kakaowa z borówkami

Moja ulubiona wersja owsianki! Świetnie smakuje na gorąco, ale zawsze przygotowuję ją z podwójne porcji by zabrać kolejnego dnia do pracy już na zimno. Można dodać dowolne owoce, w tym także mrożone – u mnie tym razem były to borówki.

Składniki na owsianka kakao:

  • 350ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 duże garści borówek, mogą być mrożone
  • 3 łyżki miodu (można zastąpić cukrem)
  • 150g płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki kakao

owsianka kakao Przygotowanie

Zobacz koniecznie: cynamonowe babeczki

Połącz naturalny, kakao, miód lub cukier w misce i dokładnie wymieszaj, aż do połączenia. 2. Do podzielenia masy użyj kokilek lub większego bezpiecznego naczynia. Jagody powinny być ułożone w rzędzie na wierzchu. 3. Podgrzewać przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *