Moja ulubiona wersja owsianki! Świetnie smakuje na gorąco, ale zawsze przygotowuję ją z podwójne porcji by zabrać kolejnego dnia do pracy już na zimno. Można dodać dowolne owoce, w tym także mrożone – u mnie tym razem były to borówki.
Składniki na owsianka kakao:
- 350ml mleka
- 2 jajka
- 2 duże garści borówek, mogą być mrożone
- 3 łyżki miodu (można zastąpić cukrem)
- 150g płatków owsianych górskich
- 2 łyżki kakao
owsianka kakao Przygotowanie
Zobacz koniecznie: cynamonowe babeczki
Połącz naturalny, kakao, miód lub cukier w misce i dokładnie wymieszaj, aż do połączenia. 2. Do podzielenia masy użyj kokilek lub większego bezpiecznego naczynia. Jagody powinny być ułożone w rzędzie na wierzchu. 3. Podgrzewać przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz