Przepis na Zapiekane babeczki mięsne z dodatkami

babeczki mięsne – składniki:

  • 3 łyżki oleju
  • kawałek sera
  • 300 g mięsa mielonego z łopatki
  • tartej
  • pieprz
  • bułka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 1 jajko
  • zielona cebulka
  • sól
  • 1/2 puszki fasolki czerwonej
  • rzepakowego
  • tłuszcz do wysmarowania foremek
  • 2 łyżki bułki

babeczki mięsne Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Bułki mięsne z dodatkami: Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone, a następnie rozdzielamy je widelcem. Gotuj groszek przez trzy do czterech minut pod przykryciem. W misce połącz smażone mięso z wyczerpaną fasolą i kukurydzą. Dodaj bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj jajko. Po zmieleniu sera na tarce o drobnych oczkach dodać do masy połowę sera cheddar. Wszystko dobrze połącz. Masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem foremek, posypanych bułką tartą. Masę dzielimy w foremkach. Dodaj pozostały cheddar na wierzchu. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni przygotowywaliśmy go przez 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną cebulką. Możesz też podać z ketchupem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *