naleśniki z serem i pieczarkami – składniki:
- szklanka mleka
- 40 dag małych pieczarek
- 30 dag cebuli
- 20 dag mąki
- łyżka proszku do pieczenia
- 75 dag pomidorów
- gałka muszkatołowa
- ser gorgonzola
- oliwa
- sól
- 20 dag filetów z łososia
- 2 jajka
- pieprz
- łyżka przecieru pomidorowego
naleśniki z serem i pieczarkami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka z żurawiną
Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wbij jajka. Mieszać. Dodaj szczyptę soli i łyżkę proszku do pieczenia. Po wymieszaniu wszystkiego, aż będzie gładkie, odłóż to. Spalić naleśniki, wlewając olej do gorącego naczynia. Zanim łosoś będzie mógł być grillowany, należy go oczyścić. Drobno pokrój i posiekaj cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy po usmażeniu na patelni pokrytej glazurą. 2 Dodać grubo pokrojone pomidory i dusić około 15 minut na małej mocy. Oczyść grzyby i pokrój je. Przed przechowywaniem zamknij na jakiś czas. Ser topimy na małym ogniu po pokrojeniu w kostkę. Dodaj pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Zwiń gorące bułeczki i dodaj puree z pomidorów i łososia. Podgrzewaj przez 15 minut, a następnie udekoruj grzybami i sosem cheddar. źródło: na żywo
Dodaj komentarz