Zdrowe muffinki, idealne dla dzieci na drugie śniadanie do szkoły zamiast coś słodkiego.
Składniki na zdrowe muffinki:
- 3 łyżka
- jogurt naturalny
- 6 szt.
- 180 g
- 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia
- mąka pełnoziarnista
- wiśnie
- 5 łyżka
- 2 szklanka
- sól
- 1 szczypta
- otręby owsiane
- 1/2 szklanka
- cukier brązowy
- jajka
- olej
- 2 szt.
zdrowe muffinki Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Przed połączeniem ich w drugiej misce połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Olbrzymie naczynie na bułki rozsmarować olejem, wlać do odtwarzacza do około 1/3 wysokości, a do każdej bułki dodać po jednej wiśni i łyżce czerwonych porzeczek. Pszenica owsiana powinna być posypana najbardziej widocznym obszarem bułek. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni podgrzewać herbatniki przez około 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek wyjdzie czysta.
Dodaj komentarz