Przepis na Zdrowe muffinki z otrębami owsianymi

Zdrowe muffinki, idealne dla dzieci na drugie śniadanie do szkoły zamiast coś słodkiego.

Składniki na zdrowe muffinki:

  • 3 łyżka
  • jogurt naturalny
  • 6 szt.
  • 180 g
  • 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia
  • mąka pełnoziarnista
  • wiśnie
  • 5 łyżka
  • 2 szklanka
  • sól
  • 1 szczypta
  • otręby owsiane
  • 1/2 szklanka
  • cukier brązowy
  • jajka
  • olej
  • 2 szt.

zdrowe muffinki Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Przed połączeniem ich w drugiej misce połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Olbrzymie naczynie na bułki rozsmarować olejem, wlać do odtwarzacza do około 1/3 wysokości, a do każdej bułki dodać po jednej wiśni i łyżce czerwonych porzeczek. Pszenica owsiana powinna być posypana najbardziej widocznym obszarem bułek. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni podgrzewać herbatniki przez około 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek wyjdzie czysta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *