Składniki na naleśniki na oleju:
- szczypta soli
- 250 g jogurtu naturalnego lub śmietany
- 250 g twarogu półtłustego
- nieco ponad 1/2 szklanki mąki
- żytniej
- olej kokosowy do smażenia
- nieco ponad 1/2 szklanki mleka
- cukier – ilość według preferencji
- 1 duże jajko
- 5 łyżek wiórków kokosowych
naleśniki na oleju Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Placki żytnie z cheddarem i olejem kokosowym Etap 1: Naleśniki smażymy na oleju kokosowym na patelni przeznaczonej do naleśników. Przygotuj biszkopt: Wymieszaj mąkę przez sitko z jajkiem, mlekiem i odrobiną soli, aby uformować jednolity biszkopt, a następnie odstaw na około 15 sekund. Teraz ułóż farsz: Używając prasy, twaróg można mieszać z cukrem, jogurtem lub śmietaną, wiórkami kokosowymi i innymi składnikami. Smażone ciepłe bułeczki to: Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Ciasto podzielić na trzy równe części i usmażyć na patelni z obu stron.
Dodaj komentarz